U velikoj sali BKC „Alija Izetbegović“ u Kalesiji u petak 16. oktobra  2020.godine, u pravoj pobjedničkoj atmosferi  SDA Kalesija je predstavila svoje kandidate i program za predstojeće lokalne izbore 15. novembra. Promociji izbornog programa i kandidata prisustvovali su predstavnici KO SDA TK, dužnosnici OO SDA Kalesija, predsjednici mjesnih ogranaka, predstavnice organizacije Žena SDA Kalesija, Asocijacije Mladih SDA Kalesija, Osnivača SDA Kalesija kao i kandidati SDA na predstojećim izborima.

Prisutnima su se  obratili: Hasiba Kurtić kao predsjednica SDA Kalesija,  zatim Fadil Alić, nosilac liste za Općinsko vijeće Kalesija, te Zijad Kulanić, kandidat SDA za načelnika Općine Kalesija.

Prije nego što je predstavila kandidate SDA Kalesija za Općinsko vijeće, predsjednica Hasiba Kurtić je ukratko istakla sve kvalitete i prednosti liste SDA za Općinsko vijeće i Zijada Kulanića kao kandidata za načelnika Općine Kalesija, u odnosu na dosadašnju općinsku vlast. Posebno je naglasila da su građani kroz protekle četiri godine shvatili da ne treba glasati za one koji su puno obećavali a ništa nisu uradili, koji svoj nerad i neznanje pokušavaju da pravdaju raznim opstrukcijama, i da ne treba dozvoliti takvima da do kraja razore našu općinu. Za kandidate SDA Kalesija istakla je da čine najbolji mogući tim, koji će vratiti dostojanstvo našoj Kalesiji.

Fadil Alić, nosilac liste SDA za Općinsko vijeće Kalesija, istakao je da se osjeća samo kao prvi među jednakima u ovom izuzetno kompetentnom timu SDA za predstojeće izbore. Za dosadašnju općinsku vlast između ostalog rekao je da je dovela općinu do ambisa, a umjesto obećane „lađe spasa“ dovela je do kalesijskog brodoloma.

Zijad Kulanić, kandidat SDA za načelnika Općine Kalesija, samouvjereno je najavio svoju pobjedu istakavši da će dužnost načelnika shvatiti prije svega kao svoj dug prema narodu. Iznio je osnovne značajke svog izbornog programa: raditi na poticanju novih investicija, formirati razvojne timove i poboljšati saradnju sa višim nivoima vlasti, otvoriti kancelariju za dijasporu i saradnju sa dijasporom podići na viši nivo, kreirati dobar i realan budžet općine, formirati ured za poduzetnike i ured za upravljanje općinskom imovinom, izraditi studije izvodljivosti i pokrenuti rješavanje važnih infrastrukturnih projekata, ravnomjeran razvoj svih mjesnih zajednica, poboljšanjenje transparentnosti u radu općinskih organa i dr.  

Istakao je najbitnija opredjeljenja u svom programu, sve s ciljem da općina Kalesija postane prosperitetna sredina i sredina ugodnog življenja, jer: „Kalesija zaslužuje i mora bolje!“

Komentiraj