Poziv svim bosanskohercegovačkim građanima u dijaspori

Budite dio aktivnosti na registraciji naših građana za glasanje putem pošte na Općim izborima zakazanim za 7. oktobar 2018. godine.

Registracijom za glasanje i učešćem na narednim izborima možete doprinijeti boljem položaju Bošnjaka u bh. enittetu RS. Napominjemo da se biračkom spisku za bh. enitet RS nalazi oko 160.000 Bošnjaka, a na izbore izlazi oko 47.000, što je poražavajući podatak. Ukoliko bi povećali izlaznost na 80.000, imali bismo najmanje 10 Bošnjaka u Narodnoj skupštini, te bismo mogli učiniti puno na uklanjanje sistemske diskriminacije u obrazovnom procesu, zapošljavanju, takođe smanjiti separatističke težnje, negiranje genocida i podršku ratnim zločincima.

Poštovani prijatelji, broj glasača koji žive izvan Bosne i Hercegovine je poražavajuće mali i to svi zajedno moramo promijeniti na ovim izborima. Pozivamo vas da se aktivnije uključite u proces registracije koji je otpočeo i traje do 24. jula 2018. godine.

Sve informacije o procesu registracije možete pronaći na stranici Centralne izborne komisije BiH(www.izbori.ba), te na Facebook grupi „Aktivna mreža Bošnjaka“ i na lokalnim fb stranicama.

Posebno pozivamo sve naše sugrađane u dijaspori, Kalesijsce, Podrinjce i prijatelje iz drugih mjesta, da se uključe u proces registracije, zajedno sa našom stranicom. Pozivamo vas da se svojim prijedlozima uključite u naše aktivnosti na registraciji.

Komentiraj