U izuzetno prijatnoj atmosferi u subotu 25. maja 2019./21.ramazana 1440.h.godine održan je 10. po redu zajednički iftar na Meraji u Borogovu. Ono što je posebno krasilo ovaj iftar su veliki odziv Borogovaca i njihovih prijatelja kao i lijepo vrijeme u prelijepom ambijentu Borogova. Takođe, izuzetno pitka voda sa Ilidže podijeljena postačima na početku iftara, glas mujezina Jahije Alibašića koji se pronosio iznad Meraje, ukusno pripremljena i poslužena iftarska hrana od strane vrijedne ekipe na čelu sa Sabitom Omerbegovićem i Mujom Tosunbegovićem i mladima iz Borogova, ugodno druženje poslije iftarske dove šeherskog i borogovskog imama Rijada ef. Sakića, zajednička teravija i hatmenske dove…
To su sve razlozi zbog čega treba čuvati tradiciju zajedničkih iftara u Borogovu, i nastojati da nas svake godine u Borogovu bude sve više, ne samo prilikom iftara već i inače.

 

Odbor za organizaciju zajedničkog iftara u Borogovu, koji djeluje u okviru džematskog odbora našeg matičnog džemata Šeher, sa zadovoljstvom ističe doprinos svih koji su pomogli da iftar bude održan na jednom izuzetnom nivou, od onih iz dijaspore kojih su novčano pomogli do mladih koji su radili na pripremi iftara:
– Zahvala pripada Allahu dž.š. što nas je nagradio Svojom milošću i dao nam snage, mudrosti i osjećaja za druženje sa najbližima a to su prije svega rodbina i komšije.
Ovom prilikom izražavamo svoju zahvalnost svim članovima džemata koji su dali svoj doprinos (finansijsku, moralnu, fizičku pomoć, ideju itd.) za uspješnu realizaciju još jednog iftara na koji smo ponosni.
Nadamo se da će sa nama, ako Bog da, na narednim iftarima i drugim prilikama biti i oni koji su u dijaspori i drugim mjestima i nisu bili u mogućnosti fizički prisustvovati ovogodišnjem iftaru.
Molimo Allaha dž.š. da nagradi vaša dobra djela.
Organizacioni odbor!

dav
dav
dav

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentiraj