Svojim prisustvom i prepunom salom na predizbornom skupu SDA, održanom u četvrtak 27. septembra, mještani Donjih Rainaca su pokazali da su ostali privrženi ideji Stranke demokratske akcije.

Na skupu su predstavljeni kandidati SDA OO Kalesija  na predstojećim izborima: Hasiba Kurtić, Miralem Mešanović, Nermin Kuralić i Rasim Omerović za Skupštinu TK; Enver Jukanović i Fahzeta Valjevac za Parlament Federacije BiH; i Halil Jahić za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine.

Na početku skupa prisutne je pozdravio potpredsjednik povjereništva SDA Kalesija Fadil Alić, koji je naveo osnovne programske ciljeve SDA za predstojeće izbore, osvrnuvši se posebno na aktuelno stanje i ciljeve SDA na području općine Kalesije.

U ime kantonalnog izbornog štaba SDA prisutnima se obratio Edis Bajić, koji je između ostalog upozorio svoje sugrađane da ne nasjedaju na predizborna obećanja novonastalih stranaka, jer se radi o privatnim projektima zanovanim na ličnim interesima pojedinaca i grupa. Pozvao ih je da se okupe oko programa SDA, i time spriječe da ne izgubimo nove četiri godine u razvoju naše općine i šire.

Zatim su se skupu obratili svi prisutni kandidati SDA Kalesija za izbore 7. oktobra: Miralem Mešanović, Nerrmin Kuralić i Hasiba Kurtić (za skupštinu TK) i Halil Jahić (za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine).

U svojim obraćanjima kandidati su posebno naglasili da je SDA pobjednička stranka u Kalesiji još od prvih višestranačkih izbora 1990. godine, da ima evidentne rezultate, sveobuhvatan program i najbolje kandidate. Svi kandidati su posebno naglasili značaj izbora za Predsjedništvo BiH i pozvali sve da daju podršku Šefiku Džaferoviću, kao najkvalitetnijem kandidatu za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

Ukazali su na štetne posljedice prošlih izbora i davanja podrške novim političkim subjektima, koji su zbog nekompetentne i nesposobne vlasti na nivou općine i TK doveli do zastoja u realizaciji mnogih projekata. Takođe, pozvali su mještane Donjih Rainaca da ne nasjedaju na priče i obećanja raznih emisara iz novih i manjih stranaka, kao i nekih samozvanih lidera Bošnjaka sa spornom prošlošću i sumnjivim ciljevima.

Odali su priznanje mještanima  Donjih Rainaca na jedinstvu i dobroj organizaciji u otporu agresiji, i posebno borcima iz ovog mjesta. Pozvali su prisutne mještane Rainaca i njihove komšije da ne ponove greške sa prošlih izbora i da na ovim izborima daju glas SDA, jer samo SDA može garantovati nastavak razvoja općine Kalesije i jačanje države Bosne i Hercegovine.

(Pres OO SDA Kalesija)

Komentiraj