Pred velikim brojem članova i simpatizera Stranka demokratske akcije OO Kalesija održala je predizborni skup u Domu kulture u Memićima (nedjelja 9. septembar).

  

Na skupu je naglašeno da Stranka demokratske akcije Kalesija, kao stranka koja je uvijek pobjeđivala na izborima u Kalesiji još od prvih višestranačkih izbora 1990. godine, predizbornim skupovima u mjesnim zajednicama kreće u svoju pobjedničku kampanju za izbore 7.oktobra ove godine. Predstavljeni su kandidati SDA  na predstojećim izborima: Hasiba Kurtić, Miralem Mešanović, Nermin Kuralić i Rasim Omerović za Skupštinu TK; Enver Jukanović i Fahzeta Valjevac za Parlament Federacije BiH; i Halil Jahić za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine.

Posebno je naglašen značaj izbora za Predsjedništvo BiH i kandidatura Šefika Džaferovića,  iskusnog političara i bliskog saradnika rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića, kao najboljeg kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Takođe, posebno je kao kandidat istaknut i Edin Ramić, nosilac liste za Narodnu skupštinu RS iz Podrinja, za kojeg je rečeno da izuzetno uspješno vodi federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, i čiji su rezltati vidljivi u svim povratničkim sredinama širom Bosne i Hercegovina, i koji je sa svojim saradnicima realizirao i nekoliko projekata u Memićima.

 

Nakon predstavljanja i obraćanja kandidata upriličen je kulturno-zabavni program za sve prisutne.

Pres služba OO SDA Kalesija

Komentiraj