U Kulturnom centru u Srebrenici u nedjelju 8. jula 2018. godine književnik Mirsad Mustafić promovisao je svoju četrnaestu knjigu, radi se o romanu “Svi smo mi iz Srebrenice”. O romanu su, pored autora, govorili  Dr Nirha Efendić i Prof dr Adib Đozić, koji je između ostalog naveo da je ovo najjače Mustafićevo književno ostvarenje, koje treba naći svoje mjesto kao obavezna lektira u našim školama.

Osim Mustafićevog romana iste večeri promovisana je i knjiga “Život prije i poslije Srebrenice” autorice Esnefe Smajlović Muhić, takođe iz Srebrenice. Za ovaj roman je rečeno da je autobiografsko djelo jedne Bošnjakinje koja se ne prepušta samo kukanju nad srebreničkom sudbinom, već se hrabro i dostojanstveno dalje bori kroz život,  šireći istinu o genocidu u Srebrenici na poseban način.

I na kraju ove uspješne kulturne manifestacije, u funkciji očuvanja kulture sjećanja na Srebrenicu, održana je promocija 7. po redu knjige “Monumenta Srebrenica (istraživanja, dokumenti, svjedočanstva)” u izdanju Zavoda za zaštitu i korištenje kulturno historijskog i prirodnog nasljeđa TK. O ovogodišnjem zborniku radova, u čijem nastajanju i izdavanju najveće zasluge pripadaju prof dr Adibu Đoziću, govorili su Prof dr Sead Smajlović i Mr Rusmir Djedović.

dav
dav
dav

Komentiraj